PDF download Download Article
Pick your brain and test your wits!
PDF download Download Article

Looking for a challenge? Well, look no further! These riddles are sure to make you laugh and blow your mind! They’re perfect for teens and adults and will possibly stump even the smartest folks. Don’t believe us? Scroll through this article for the most clever, funniest, and hardest riddles.

Section 1 of 6:

Funny Riddles for Teens & Adults

PDF download Download Article
  1. What has lots of eyes but can’t see?[1]
    • Answer: A potato.
  2. 2
    What has hands but can’t clap?
    • Answer: A clock.
    Advertisement
  3. 3
    What can you catch but not throw?
    • Answer: A cold.
  4. 4
    What is cut on a table but is never eaten?
    • Answer: A deck of cards.
  5. What has words but never speaks?
    • Answer: A book.
  6. 6
    What is orange and sounds like a parrot?[2]
    • Answer: A carrot.
  7. 7
    What has a bottom at the top?
    • Answer: Your legs.
  8. 8
    What kind of vegetable needs a plumber?
    • Answer: A leek.
  9. 9
    What is red and smells like blue paint?
    • Answer: Red paint.
  10. Which word starts and finishes with the letter “E” but only has one letter?
    • Answer: Envelope.
  11. Advertisement
Section 2 of 6:

Clever Riddles for Teens & Adults

PDF download Download Article
  1. What are two things you can never eat for breakfast?[3]
    • Answer: Lunch and dinner.
  2. 2
    What word gets shorter when you add more letters to it?
    • Answer: Short.
  3. 3
    What grows when it eats but dies when it drinks?
    • Answer: Fire.
  4. 4
    What is something you can easily hold in your right hand but never in your left hand?
    • Answer: Your left elbow.
  5. What has three letters and starts with gas?
    • Answer: A car.
  6. 6
    When is a door no longer a door?
    • Answer: When it is ajar.
  7. 7
    What is so fragile that speaking its name will break it?
    • Answer: Silence.
  8. 8
    What has a tongue but never says a word?
    • Answer: A shoe.
  9. 9
    What kind of coat is always wet when you put it on?[4]
    • Answer: A coat of paint.
  10. What belongs to you, but others use it more than you?
    • Answer: Your name.
  11. Advertisement
Section 3 of 6:

Hard Riddles for Teens & Adults

PDF download Download Article
  1. What loses its head in the morning but gets it back at night?[5]
    • Answer: A pillow.
  2. 2
    Who makes it has no need of it. Who buys it has no use for it. Who uses it can not see or feel it. What is it?
    • Answer: A coffin.
  3. 3
    Tim’s height is six feet. He’s an assistant at a butcher’s shop. He wears size nine shoes. What does he weigh?
    • Answer: Meat.
  4. 4
    I can be cracked, made, told, and played. What am I?
    • Answer: A joke.
  5. What is there one of in every corner and two of in every room?[6]
    • Answer: The letter “O.”
  6. 6
    You are my brother, but I am not your brother. Who am I?
    • Answer: Your sister.
  7. 7
    You throw away my outside, eat my inside, and throw away the inside. What am I?
    • Answer: Corn on the cob.
  8. 8
    What is it that when given one, you’ll have either two or none?
    • Answer: A choice.
  9. 9
    There are two fathers and two sons in a car. How many people are in the car?
    • Answer: Three people—a grandfather, a father, and a son.
  10. It’s shorter than the rest, but when you’re satisfied, you bring it up. What is it?
    • Answer: Your thumb.
  11. Advertisement
Section 4 of 6:

Easy Riddles for Teens & Adults

PDF download Download Article
  1. If you have it, you don’t share it. If you share it, you don’t have it. What is it?
    • Answer: A secret.
  2. 2
    What goes up but never comes down?
    • Answer: Your age.
  3. 3
    What gets wet while drying?
    • Answer: A towel.
  4. 4
    What has to be broken before you can use it?[7]
    • Answer: An egg.
  5. You’re in a race and pass the person in second place. What place are you in now?
    • Answer: Second place.
  6. 6
    What question can you never answer “yes” to?
    • Answer: “Are you asleep yet?”
  7. 7
    There’s a one-story house, and everything is yellow. What color are the stairs?
    • Answer: There aren’t any—it’s a one-story house.
  8. 8
    I shave every day, but my beard stays the same. What am I?
    • Answer: A barber.
  9. 9
    The more of this there is, the less you see. What is it?
    • Answer: Darkness.
  10. I follow you all the time and copy your every move, but you can’t touch me or catch me. What am I?
    • Answer: Your shadow.
  11. Advertisement
Section 5 of 6:

Short Riddles for Teens & Adults

PDF download Download Article
  1. What is full of holes but still holds water?
    • Answer: A sponge.
  2. 2
    How can you go 10 days without sleep?
    • Answer: You sleep at night.
  3. 3
    I’m full of holes but strong as steel. What am I?
    • Answer: A chain.
  4. 4
    What has 13 hearts but no lungs or stomach?
    • Answer: A deck of cards.
  5. What tree can you carry in your hand?
    • Answer: Palm tree.
  6. 6
    What can go through glass without breaking it?
    • Answer: Light.
  7. 7
    What cannot be kept until it is given?
    • Answer: A promise.
  8. 8
    What is made of water but dissolves when put in the water?
    • Answer: Ice.
  9. 9
    What has a head and a tail but no body?
    • Answer: A coin.
  10. What has branches but no leaves or fruits?[8]
    • Answer: A bank.
  11. Advertisement
Section 6 of 6:

Tricky Riddles for Teens & Adults

PDF download Download Article
  1. What has four fingers and a thumb but is not living?[9]
    • Answer: A glove.
  2. 2
    What starts with T, ends with T, and has T in it?
    • Answer: A teapot.
  3. 3
    What kind of ship has two mates but no captain?
    • Answer: A relationship.
  4. 4
    What is the longest word in the dictionary?
    • Answer: Smiles because there’s a mile between each “s.”
  5. What is at the end of a rainbow?
    • Answer: A “W.”
  6. 6
    They come out at night without being called and are lost in the day without being stolen. What are they?
    • Answer: Stars.
  7. 7
    What is always in front of you but can’t be seen?
    • Answer: The future.
  8. 8
    I cannot talk but always reply when spoken to. What am I?
    • Answer: An echo.
  9. 9
    What can be touched but can’t be seen?
    • Answer: Someone’s heart.
  10. What goes through cities and fields but never moves?
    • Answer: A road.
  11. Advertisement

Expert Q&A

Ask a Question
200 characters left
Include your email address to get a message when this question is answered.
Submit
Advertisement

Tips

Submit a Tip
All tip submissions are carefully reviewed before being published
Name
Please provide your name and last initial
Thanks for submitting a tip for review!
Advertisement

You Might Also Like

Advertisement

About This Article

Aly Rusciano
Co-authored by:
wikiHow Staff Writer
This article was co-authored by wikiHow staff writer, Aly Rusciano. Aly Rusciano is a Creative Writer based outside of Nashville, Tennessee. She has over ten years of experience in creative, academic, and professional writing. Aly’s writing has been nationally recognized in the Sigma Tau Delta Rectangle and featured in Blue Marble Review, The Sunshine Review, PopMatters, and Cathartic Literary Magazine. She graduated from The University of Tennessee at Martin with a BA in English, focusing in Creative Writing and minoring in Theatre. This article has been viewed 4,073 times.
How helpful is this?
Co-authors: 2
Updated: March 12, 2025
Views: 4,073
Thanks to all authors for creating a page that has been read 4,073 times.

Did this article help you?

Advertisement